LOKACIJA
Frana Krste Frankopana 5, (Borovje), Zagreb

Buhe i krpelji

Buhe su daleko najčešći paraziti koje susrećemo u praksi. Oni su također glavni uzrok većine kožnih bolesti koje vidimo kod mačaka i pasa.

Naši ljubimci će često imati intenzivan svrbež, a mogu čak patiti i od kožnih infekcija. Kako bi se ovo stanje spriječilo, bitno je da i kuća i životinja budu potpuno bez buha. Stoga je važno da se sve životinje u kući tretiraju preventivno, jer ako jedna nije, može donijeti buhe u kuću i drugim kućnim ljubimcima.

Ako je pas mlađi od 7 tjedana treba ga okupati u antiparazitnom šamponu i dobro iščešljati, te okolinu očistiti ili štene pošpicati posebnim insekticidni sprejem. Starijim psima najbolje je istisnuti insekticidnu ampulicu tako se djelatna tvar resorbira u kožu te tako štiti psa od buha i do 3 mjeseca.

Postoje i insekticidne ogrlice koje vrlo učinkovito štite pse od buha i krpelja i do 6 mjeseci. Nikakvi prašci, ni ampule i ogrlice na biljnoj bazi nisu učinkovite. Sredstva za zaštitu od buha i krpelja kupuju se samo kod veterinara ili u veterinarskoj ljekarni jer ćete tamo sigurno dobiti djelotvoran preparat i pravi savjet o uporabi. Treba znati da 95% buha živi u okolišu životinje, te svaki antiparazitni tretman, treba pratiti i detaljno čišćenje okoliša.

Kako zaštititi psa od krpelja?

Krpelji na našem području prenose više bolesti opasnih za pse ,a najučestalija je piroplazmoza. Jedina djelotvorna zaštita su insekticidne ampule i insekticidne ogrlice. Ampule štite samo do mjesec dana, a ogrlice i do 6 mjeseci.

Kontakt

Stelar, specijalistička veterinarska praksa

Frana Krste Frankopana 5, (Borovje), Zagreb

info@stelar.hr

+385 95 350 1475

Osnovni podaci

Stelar d.o.o.

OIB: 85411061943
MBS: 081491489

Erste banka d.d.,
IBAN: HR7424020061101147061

Follow Us

© Stelar d.o.o.. All Rights Reserved.